Snedkernes Efterårsudstilling

S•E

Horizontal se97 rp3468 gjerlovknudsn casket dia

Ligkiste til brænding af urne / Cremation coffin and urn

Ole Gjerløv-Knudsen

PP Møbler ApS

Produkt information

Materialer / Materials:

/

Medens de fleste andre ting i samfundet er genstand for en løbende designmæssig udvikling har ligkisten i generationer ført en anonym tilværelse. Det er på denne baggrund, jeg tager emnet op.

I mit forslag til en kiste har jeg opdelt den i 2 enheder. Selve "beholderen" som er udført helt i massivt brunkærneask uden brug af søm eller skruer. Det er kun denne del, der indgår i brændingsprocessen. Den anden del er et bærestativ af stål, som samtidig afstiver kistens lette konstruktion. Ved at udføre stativet af stål signalerer det, at det ikke indgår i brændingen og at det skal genanvendes. Håndtagenes høje placering giver god balance og den bedst mulige ergonomiske bærestilling.

Kisten er udført med støtte fra Designfonden.

/

The design of most things used in our society is the subject of continous development, but the coffin has been anonymous for generations. It was for this reason that I decided to look at it.

In my design, I have divided the coffin into two parts. The actual "container" is made solely from solid ash, without nails or screws. It is only this part that is burned. The other part is a carrying frame which also strengthens the coffin's light structure.
Production of the frame in steel signals that it is not to be burned but is for re-use.

The high placing of the handless results in good balance and an optimally ergonomic carrying position.

The coffin has been designed with support from the Danish Design Fund.

Snedkernes Efterårsudstilling 1997

Udstillingen